Nieuws lezen

16/09/2014
Vakantie in Burkina Faso
In augustus waren enkele AFOS bestuursleden 2 weken op vakantie in het West Afrikaanse land Burkina Faso.
Zij bezochten daar de projecten en vierden feest met de dorpelingen van de 12 aangesloten dorpen, waar AFOS dit jaar al 20 jaar mee samenwerkt.

In het dorp Mogtédo verzamelden de mensen zich om de AFOS mensen te begroeten. Dit dorp heeft dankzij AFOS al veel projecten kunnen realiseren, zoals schoon drinkwater, een schoolgebouw, met zonnepanelen om avondlessen mogelijk te maken, schoolbankjes en kasten, drie lerarenwoningen met zonnepanelen. En dit is dan nog maar één van de 12 dorpen. Ook in andere dorpen is er al veel tot stand gekomen.
Het lopende meerjarenproject van AFOS is: de erven van de mensen voorzien van zonnepanelen zodat ze ook na 18.00 uur de mogelijkheid hebben met hun werkzaamheden veilig door te gaan. Schoolkinderen kunnen dan bij lamplicht hun huiswerk maken. Op het platteland is er geen elektriciteit.
Door vele donaties in Dronten en daarbuiten, zijn al heel wat erven voorzien van een zonnepaneel met 3 lampen. Het moeten uiteindelijk 240 zonnepanelen worden.
Tegen zonsondergang bezocht de AFOS crew een dorp waar de duisternis al snel inviel. Op het donkere platteland  was enkel door de lampen te zien waar er zich een erf bevond. De mensen waren heel blij met de verlichting.
Tijdens de bijeenkomst in Mogtédo verraste een dansgroepje van jonge meisjes de gasten met een welkomstlied. De dorpelingen gaven 8 kippen en hanen cadeau. Die gingen  levend mee achter in de auto.
Al lijkt het soms of dit land nooit uit de armoede komt, de kleine stapjes die gezet worden zijn voor de families en de toekomst van de kinderen van grote waarde. Met enthousiasme blijft AFOS zich voor deze mensen inzetten, geholpen door vele betrokkenen en altijd weer de steun van Wilde Ganzen.
Door deze hernieuwde kennismaking met oude bekenden en de belangstelling voor de positieve ontwikkelingen werden alle medewerkers aan de projecten gestimuleerd  om gezamenlijk dit werk voort te zetten.
Volg AFOS op Facebook.
Terug

Als u ons werk wilt steunen?

Wordt dan donateur of maak een bedrag over op ons bankrekening nummer NL08 INGB 00021.77.720 t.n.v AFOS te Dronten.