Nieuws lezen

28/12/2011
Gift Odd Fellows voor dorp Rakisse
November  Odd Fellows start Sint Maartenactie 2011                                                                     

Met een gift van € 500, = heeft Odd Fellows het startsein gegeven voor de jaarlijkse Sint Maartenactie van Afos/De Naaste Veraf.
Het is dit jaar voor de 39ste keer dat Afos deze actie houdt in de dorpen Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant. De eerste keer vond deze actie plaats in 1972 in samenwerking met de NOVIB.
Opnieuw heeft Wilde Ganzen een onderwijsproject van Afos/De Naaste Veraf in Burkina Faso goedgekeurd. Dat wil zeggen dat de gift van Odd Fellows zal worden verhoogd met 55%. Bij elke euro die wordt ingezameld voor dit doel komt er 55 cent bij. De scholen die mee doen krijgen bezoek van bestuursleden van Afos. Zij geven informatie aan de kinderen over het project en vertellen met behulp van een kleine expositie van gebruiksvoorwerpen over het leven in dit straatarme land. 
Veel kinderen hebben nog geen toegang tot onderwijs of de middelen daarvoor ontbreken. Afos werkt sinds 1994 in 12 dorpen die gezamenlijk optrekken om hun situatie te verbeteren.  Vorig jaar werd actie gevoerd voor het dorp Mogtédo. Daar staan nu drie nieuwe lerarenwoningen. Dit jaar is het dorp Rakissé aan de beurt. Er wordt gevraagd om twee lerarenwoningen en 6 zonnepanelen. Ook de overheid van Burkina Faso heeft bijgedragen door vier lerarenwoningen te bouwen. Lerarenwoningen dicht bij de school zijn een noodzaak voor goed onderwijs. De afstanden over slecht begaanbare wegen zijn te groot om die elke dag met een brommer te moeten overbruggen. Zonnepanelen geven licht in de avonduren om huiswerk voor te bereiden of na te kijken. In de dorpen is geen elektriciteit en het is al om  18.00 uur donker.
Met de gift van Odd Fellows is een mooi begin gemaakt om dit project tot een goed einde te brengen. Armoedebestrijding begint bij onderwijs. Postrek nr. Afos/De Naaste Veraf 29.03.991 o.v.v Sint Maartenactie 2011.
 
Terug

Als u ons werk wilt steunen?

Wordt dan donateur of maak een bedrag over op ons bankrekening nummer NL08 INGB 00021.77.720 t.n.v AFOS te Dronten.