Nieuws lezen

24/09/2018
Mooi feest 50 jaar AFOS
     Op zaterdag 22 september 2018 hield AFOS een reünie/feest voor oud-bestuursleden en mensen die veel voor AFOS hebben betekend. Het werd een gezellig samenzijn in kerkcentrum Open Hof in Dronten. Vanaf 11.00 uur stonden de deuren open en werden de gasten ontvangen door de bestuursleden van AFOS. Oude bekenden ontmoetten elkaar weer na jaren en waren soms zeer verrast iemand aan te treffen die men niet verwacht had. Gespreksstof genoeg tijdens de koffie en de uitgebreide lunch. Bestuursleden Annie Lenis en Hanny Matijs werden in de bloemetjes gezet door de voorzitter. Annie verlaat het bestuur en Hanny is al 35 jaar bestuurslid. Na de lunch, in aanwezigheid van Nienke Mauritz, afgevaardigde van Wilde Ganzen, werd d.m.v. een powerpointpresentatie, het lopende project in Burkina Faso toegelicht door Dianne Nicolaï die een week daarvoor thuisgekomen was van een bezoek aan de provincie Oudalan in het noorden van Burkina Faso. Men was onder de indruk van al het werk wat al gedaan was en over de plannen om de strijd aan te binden tegen de enorme plasticvervuiling in dit gebied.
Tot slot, terug in de tijd: 50  jaar AFOS, de geschiedenis van 1968 - 2018, geprojecteerd op het scherm, in krantenknipsels, verslagen uit de regionale kranten, foto's en verhalen. Dit alles gaf een mooi overzicht van de inzet door zoveel enthousiaste vrijwilligers die de wereld een beetje beter hebben willen maken.
Op pagina Publiciteit staat een interview door Marten Groen, tekstschrijver van Wilde Ganzen. Op pagina Geschiedenis staat de powerpointpresentatie  "50 jaar geschiedenis AFOS". 
Terug

Als u ons werk wilt steunen?

Wordt dan donateur of maak een bedrag over op ons bankrekening nummer NL08 INGB 00021.77.720 t.n.v AFOS te Dronten.